Американський завод на Львівщині розкладатиме сміття на молекули

Вівторок, 6 вересня 2016, 11:31
На території Львівської області планують побудувати сміттєпереробний заводу із американською технологією утилізації відходів.
Американський завод на Львівщині розкладатиме сміття на молекули

Відповідний протокол уже підписано, повідомили у Львівській облдержадміністрації.

«У суботу ми підписали протокол стосовно можливості будівництва сміттєпереробного заводу із найсучаснішими технологіями на території області, – розповідає голова облдержадміністрації Олег Синютка. – Нашим наступним кроком, так як це прийнято у європейських країнах, стане аудит та розробка проектних пропозицій. Потім ми вже приймемо рішення стосовно подальшої можливості будівництва».

Технологія переробки побутових відходів , яку пропонують фахівці Energy Group компанії Valuebridge (США), дозволяє переробляти не лише нове сміття, а й те, яке вже давно складується, зокрема й із Грибовицького полігону.

Також йдеться про перспективу впровадження на території області технології високотемпературного спалювання відходів під назвою «Waste to energie +».

Такий спосіб переробки сміття на сьогодні є одним з найперспективніших напрямків з точки зору екологічної безпеки та отримання вторинних продуктів: синтез-газу, електроенергії, дизельного пального. Технологія дає можливість економічно вигідно та безпечно переробляти відходи без їх попередньої підготовки – сортування, сушіння тощо.

comments powered by HyperComments