Як у Львові цьогоріч відзначають День вишиванки (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 19 травня 2016, 15:10
19 травня Львів приєднався до всеукраїнського святкування Дня вишиванки.
Як у Львові цьогоріч відзначають День вишиванки (ФОТО)
Сьогодні, 19 травня, Львів став частиною великого національного свята - Дня вишиванки. Участь у святі беруть не лише мешканці міста, а й численні гості. 
 
Організатори дійства підготували для публіки справжню концернту програму за участі танцювальних та вокальних колективів міста, а ближче до вечора всіх розважатимуть львівські зірки. 
 
Окрасою цьогорічного свята є  найбільша в Україні карта-оберег. У Львові вмілі мисткині розшили територію нашої області притаманними для нашого краю кольорами та орнаментами. Карта-оберіг мандруватиме областями, поки не заповниться кожний куточок вишиваної України. 
 
У рамках святкування сестри Марія та Ганна Музичук розіграють шахову партію із учасниками АТО та проведуть майстер-клас для дітей українських воїнів. Завершиться святковий день флешмобом "гігантська вишиванка" та концертом.  
 
"Вийшли в центр у вишиванках усією сім`єю, хоч то є будній день, але хоч через обід станемо частиною українського свята. Свої традиції треба берегти, може то дітям не завжди зрозуміло, але як змалку не показати, що то таке є, то в дорослого потім не допросишся", - розповіла "Справжні Варті" львів`янка пані Оксана. 
comments powered by HyperComments