У Львові відзначили 30-ті роковини Чорнобильської трагедії (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 26 квітня 2016, 13:31
26 квітня Україна та світ згадує жахливу трагедію на ЧАЕС.
У Львові відзначили 30-ті роковини Чорнобильської трагедії (ФОТО)

Сьогодні, 26 вітня, у Львові вшанували жертв чорнобильської катастрофи. Пам’ятні заходи до 30-ї річниці аварії відбулися біля знаку "Героям і жертвам Чорнобиля".

Представники влади та громада поклали квіти, після чого відбулась молитовна панахида за померлими у нещадній війні з атомом. У рамках заходу також було вручено почесні грамоти ліквідаторам та потерпілим аварії на ЧАЕС.

"Я розумію, що рубці є в душах багатьох людей. Вони очікували слави, пошани, а не отримали багато чого, на що розраховували і за що заплатили своїм здоров’ям. Але нам треба подумати над тим, що нас єднає і переступити через біль, пробачити рану, з’єднатися разом, бо ця біда вже залишилася в історії, і ми мусимо подолати біду, яка є сьогодні", - зазначив у своїх промові голова Львівської ОДА Олег Синютка.

"Ну скільки можна дивитись у минуле? Це вже історія. У теперішній час нас обікрали в пенсії, належного лікування також немає. Інваліду, який має понад 20 хронічних діагнозів, пролікуватися за свій кошт нереально. Ми зверталися письмово до Мінсоцполітики, Міністерства охорони здоров’я щоб дали рекомендації, як можна вижити і пролікуватися на таку пенсію", - обурилась голова фонду «Діти Чорнобиля» на Львівщині Валентина Буренок. 

comments powered by HyperComments