У Львові відбулась масштабна акція на підтримку людей з аутизмом (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 2 квітня 2016, 12:54
2 квітня Львів долучився до Всесвітнього дня розповсюдження знань про аутизм.
У Львові відбулась масштабна акція на підтримку людей з аутизмом (ФОТО)

Сьогодні, 2 квітня, у світі відзначають Всесвітній день розповсюдження знань про аутизм. Львів бере участь у відзначенні події вже втретє: діти та дорослі із аутизмом збираються разом біля Ратуші, аби нагадати світові: "Ми такі як Ви, тільки трохи інші". 

Цьогоріч організації акції "Львів у блакитному" підготували справжню інформативно-розважальну програму: хода містом, флешмоб "Блакитна парасоля", танці та тематична сценка "Людина дощу".

"Ми збираємось разом, аби сказати світові, що аутисти - це у першу чергу люди і не потрібно забувати про них та їхні потреби. Адже дуже часто при грамотному ранньому втручанні до настання повноліття особа вже може не лише долати соціальні труднощі, а й вести абсолютно звичний для нас спосіб життя. На жаль, у нас у Львові і в Україні загалом немає жодних програм на підтримку людей з проблемою аутизму", - зазначила організаторка акції Наталя Гладка. 

Попри те, що в Україні нараховується лише до 5 тисяч  зареєстрованих дітей з аутизмом, світова статистика свідчить, що кожне 69-те немовля хворіє на аутизм. 

"Я прийшов, бо знаю як це, коли тебе не розуміють, бо ти не смієшся з усіма з жартів чи не терпиш, коли тебе торкаються: у мене друг - аутист. І я хочу заявити, що він не лише такий же як ми, а в дечому він навіть кращий! Він помічає такі деталі, які абсолютно здорова людина може не розгледіти навіть через лупу", - розповів учасник акції "Львів у блакитному" Андрій. 

 

comments powered by HyperComments