У річницю Дня виведення військ з Афганістану у Львові влаштували пам`ятну ходу (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 4 березня 2016, 13:49
У Львові вшанували загиблих під час війни у Афганістані воїнів.
У річницю Дня виведення військ з Афганістану у Львові влаштували пам`ятну ходу (ФОТО)

У 27-му річницю виведення радянського війська з Афганістану, у Львові відбулась пам`ятна хода та покладання квітів до пам`ятного знаку "Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр."

До участі у меморіальних заходах долучилась не лише влада міста та родичі й близькі загиблих, але й воїни-афганці, які особисто пройшли ту війну та втатили на ній побратимів. Ходу містом очолив військовий бронітранспортер, прикрашений квітами та прапорами. 

"Сьогодні, як і щороку, ми відзначаємо день виведення військ з Афганістану, закінчення важкої війни, яка тривала понад 10 років і була потрібною лише тим, хто хотів задовольнити свої геополітичні амбіції. Україна заплатила дуже високу ціну під час цієї війни. Хочу подякувати воїнам-«афганцям», які, пройшовши одну війну, були серед перших добровольців, які пішли відстоювати територіальну цілісність нашої держави на Сході України", - сказав під час свого виступу перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

У ході дійства по вшануванню воїнів-афганців не забули задати й про героїв Небесної Сотні й тих бійців, які віддали життя захищаючи східні кордони України.  До слова, лише під час АТО загинуло більше 130 воїнів-афганців, а ще півтора сотні отримали поранення 

comments powered by HyperComments