У Львові активісти провели акцію з вимогою покарати резонансних корупціонерів (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 8 лютого 2016, 12:39
8 лютого під стінами львівської прокуратури зібралось кілька десятків активістів, аби провести інформативну попереджувальну акцію.
У Львові активісти провели акцію з вимогою покарати резонансних корупціонерів (ФОТО)

Сьогодні, 8 лютого, під ід стінами обласної прокуратури міста Львова відбулась попереджувальна акція «Вимагаємо покарання», під час якої активісти вимагали притягнути до кримінальної відповідальності найбільш одіозних корупціонерів.

Мета даної акції - привернути уваги громадськості до бездіяльності влади у питанні покарання винних у Ілловайській трагедії, адже озвучений термін на виявлення винних минув, а винних досі не оголошено та не покарано.

"Наша мета – привернути увагу громадськості до фігурантів корупційних скандалів, які й досі залишаються на посадах або не понесли покарання за свої корупційні діяння. Це лише попереджувальна акція, однак ми маємо велике сподівання, що Президент почує народ і такі резонансні справи, як Іловайська трагедія, буде розслідувано, а винних – покарано. Сподіваємося, що Порошенко своїми важелями допоможе народу почути правду", - розповіла прес-секретар львівського осередку "Антикорупційного руху Валентина Наливайченка" Анна Кузюта.

Також активісти висловили свою підтримку начальнику прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ОК «Захід» Владиславу Якушеву, який провів власне журналістське розслідування неприпустимої ситуації в армії, але висвітлені ним факти так і не були взяті до уваги керівництвом країни.
 
У рамках акції було зачитано звернення до глави держави Петра Порошенка із проханням негайно повпливати на факт затягування розслідування Ілловайської трагедії, яке зачитала вдова бійця Романа Кротка, який загинув під Зеленопіллям влітку 2014 року, Анна.
 
У другому зверненні активісти загострили увагу на розлідуванні тих фактів, які були оприлюднені Владиславом Якушевим, але досі не були взяті до уваги владою: 
 
"Вимагаємо всебічного та об’єктивного вивчення фактів Якушева. Вимагаємо створити робочу групу за участю представників громадськості, оскільки вважаємо неприпустимим, щоб демобілізованих солдатів місяцями тримали в окопах, за що вони не отримують додаткову оплату. Вимагаємо припинити здирництво за втрачені й загублені речі. Вважаємо, що міністерські кабінети окупували чиновники, які економлять на психологічному кліматі бійців", - йдеться у зверненні. 
 
 

 

comments powered by HyperComments