У Львові влаштували похорон "Альфа-банку" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 1 лютого 2016, 12:55
Економічний бойкотний рух у Львові влаштував справжній реквієм з нагоди закриття кількох відділень "Альфа-банку".
У Львові влаштували похорон "Альфа-банку" (ФОТО)

Сьогодні, 1 лютого, у Львові на вулиці Грушевського, 20, відбувся флешмоб-«реквієм» щодо закриття кількох відділень «Альфа-банку». Економічний бойкотний рух з цього приводу підготував справжнє театралізоване дійство.

У рамках акції активісти внесли до входу труну з хлібом та маскою Путіна та траурні вінки. Вся процесія відбувалась бід жалісливі звуки саксофона.

На реквієм завітали також і три "вдови", одна із яких розповіла про свою причетність до акції "Справжній Варті":

"Я тут, бо присутність російських банків в Україні зараз є неправильною не тільки з моральної точки зору, але й з фінансової. Багато експертів відкрито заявляють, що одним із важливих чинників обвалу гривні є присутність ось таких от російських банків на ринку, які скуповують валюту й таким чином призводять до дефіциту її у нас", - переконана пані Наталя. 

Попри видовищний та справді веселий реквієм, який організували львівські активісти, насправді радіти витісненню банку із російським капіталом рано:

"Хороша новина, що закриваються два відділення російського «Альфа-банку» з чого ми траурно втішені, і погана – що він поглинає 10% колишнього «Укрсоцбанку». Це відбувається за потурання глави Нацбанку пані Гонтарєвої та уряду. Росіяни нікуди з нашого ринку не йдуть, вони перероджуються у інших виглядах, скоро може й у вишиванках тут ходити будуть. Ми ж своїми діями намагаємось привернути увагу до цієї проблеми та закликати припинити експансію російських банків в Україні", - зазначив один з організаторів заходу Олег Радик.

Окрім Економічного бойкотного руху до театралізованої акції-реквієму приєднались «Самооборона львівського Євромайдану», «Варта 1», «Варта700» та Народна Самооборона Львівщини. 

comments powered by HyperComments