У Львові депутати пересіли у інвалідні візки у рамках акції "Відчуй свою відповідальність" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 29 грудня 2015, 14:22
29 грудня у центральній частині міста різко побільшало маломобільних громадян.
У Львові депутати пересіли у інвалідні візки у рамках акції "Відчуй свою відповідальність" (ФОТО)

Сьогодні, 29 грудня, у центральній частині міста різко побільшало людей на візках: все завдяки акції "Відчуй свою відповідальність", до якої долучились депутати з різних фракцій міської ради.

У рамках заходу слуги народу пересіли на інвалідні візки й спробували як це - провести бодай кілька годин без своїх ніг й не втрапити при цьому у серйозну халепу, виконуючи банальні для здорової людини речі: перехід через дорогу,спуск у підземний перехід, купівля продуктів, оплата комунальних послуг...

"Ми всі знамо, що Львів відкртий для світу, але чи є він доступним для своїх же маломобільних громадян? Ми матимемо змогу перевірити це на практиці", - зазначив координатор акції Юрій Підківка.

Вже з перших секунд експерименту учасники відчули на собі весь тиск з боку вулиці, який відчуває кожна людина з обмеженими можливостями щойно залишає межі дому:

"У мене просто шок, це дуже важко. Важко навіть просто пересуватись,а тим більше долати перешкоди на шляху. Думав бордюри будуть перешкодою, а тут кожна нерівна рейса чи бруківка є справжнім випробуванням", - поділився враженнями від акції її учасник Віталій Свінціцький. 

Загалом до акції "Відчуй свою відповідальність" долучились депутати від "УКРОПу", "Свободи", "Солідарності", "Народного контролю" та "Самопомочі". А от "Українська галицька партія" та "Громадянська позиція" від участі у соціальному експерименті відмовились. 

 

comments powered by HyperComments