У Львові громадські активісти провели рейд містом у пошуках незаконних скриньок для пожертв (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 16 грудня 2015, 12:41
Львовом пройшлись активісти у пошуках незаконно встановлених скриньок для пожертв.
У Львові громадські активісти провели рейд містом у пошуках незаконних скриньок для пожертв (ФОТО)

Сьогодні, 16 грудня, львівські громадські активісти провели рейд закладами торгівлі та громадського харчування на предмет виявлення незаконно встановлених скриньок для благодійних пожертв. 

Організаторами акції стали широковідомі у місті громадські активісти Олег Радик та Ігор Зінкевич, які напередодні у соціальних мережах закликали мешканців скидувати їм у повідомленнях місця, де встановлено неперевірені скриньки для пожертв.

"Я не можу однозначно стверджувати, що це шахрайство, але подивіться самі: на скриньці немає жодної печатки, жодної інформації про благодійну чи громадську організацію. Люди теж це бачать, а потім зневірюються, коли дізнаються, що їхні гроші загарбав невідомо хто", - заявив керівник "Економічного бойкотного руху" Олег Радик під час огляду чергової скриньки для пожертв у центрі міста. 

"До скриньки повинні додаватися документи фонду, контакти відповідальних осіб або контакти тих людей, для яких збирають ці гроші. Наприклад, телефони батьків хворої дитини. Звертайте на це увагу, щоб була можливість перевірити. Якщо ви упевнені, що бачите шахраїв, то звертайтеся до правоохоронців", - додав активіст "Варти 1" Ігор Зінкевич.

До слова, більшість з встановлених по Львову скриньок не лише не мають відповідних документів біля себе, а й неналежно оформлені, а більшість назв благодійних фондів викликають підозру. 

Активісти застерігають львів`ян від необдуманих пожертв, адже допомога потрібна багатьом, але допомагати потрібно лише у тому випадку, коли можна перевірити рух коштів, які ви вкладаєте. 

 

 

comments powered by HyperComments