У Львові шахтарі Незалежної профспілки гірників України вийшли на протест (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 10 грудня 2015, 14:31
10 грудня під стінами ЛОДА на пікет зібралось близько ста шахтарів.
У Львові шахтарі Незалежної профспілки гірників України вийшли на протест (ФОТО)

Сьогодні, 10 грудня, шахтарі Львівщини вирішили нагадали владі про свої проблеми. Мирну "неполітичну" протестну акцію гірники провели просто у сквері перед входом у ЛОДА.

"В народі гарно кажуть: Україна має врятувати вугільну галузь і тоді вугільна галузь врятує Україну. Але чомусь нас ніхто рятувати не поспішає. Ми тут, аби зберегти вугільну галузь, а це насамперед збереження шахт, які залишилися. Бо війна колись закінчиться і ми повернемося до розбитого корита. Відновити шахти ми не зможемо", – зазначив голова регіонального об'єднання незалежної профспілки гірників України м. Червоноград Михайло Шабля.

У руках мітингувальники тримали плакати: "Ми не раби! Ні - Трудовому Кодексу", "Людині праці - гідну зарплату", "Державну підтримку вугільній галузі".

"Ми зі всіх сторін намагаємося поширювати інформацію про підтримку вугільної галузі. Ми ініціювали засідання комітету з питань бюджету Верховної Ради та підняли це питання. Скерували відповідні клопотання та звернення", - заявив перший заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський, який вийшов до мітингарів.  Серед іншого, він також зазначив, що вже у понеділок буде проведено зустріч влади та гірників, де можна буде обговорити всі проблемні питання.

У свою чергу учасники акції попередили представника влади про те, що у разі невиконання вимог й подальшого ігнорування проблем у вугільній галузі, гірники вийдуть вже не на мирний протест. 

comments powered by HyperComments