У Львові відкрили регіональний центр Національної академії мистецтв України (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 9 грудня 2015, 18:21
9 грудня у Львові урочистим засіданням відкрили діяльність регіональний центр Національної академії мистецтв України.
У Львові відкрили регіональний центр Національної академії мистецтв України (ФОТО)

Сьогодні, 9 грудня, у стінах Львівського палацу Потоцьких відбулось відкриття Західного регіонального центру НАМ України. Головна мета центру - координація  та підтримка  наукових досліджень у ділянці культури і мистецтва Західного регіону України, а також залучення молодих та перспективних науковців.

"Львівщину не дарма обрано для створення першого регіонального відділення, бо  Київ – це столиця адміністративна, а Львів – культурна. Ще Борис Возницький визначив місце для роботи мистецько-наукового центру. Саме з його пропозицій розпочалася реалізація цієї ідеї. У Палаці Потоцьких буде резиденція нашого центру, наш штаб", - зазначив президент президент НАМ України Андрій Чебикін

Серед численних академиків, науковців, лауреатів національних премій у залі також були присітні представники влади, зокрема Олег Синютка:

"Я переконаний, що Західний регіональний центр Національної академії мистецтв України дасть можливість найкращим представникам українського та світового мистецтва репрезентувати себе тут на Львівщині. Водночас ми розраховуємо, що за посередництва такого центру найбільш талановиті та обдаровані митці зможуть долучитися до справжніх метрів та поповнити школу львівського мистецтва, яке повинно домінувати не лише в Україні, але й у всій Східній Європі", - заявив губернатор Львівщини Олег Синютка.

Серед іншого створення такого регіонального центру стане важливою складовою діяльності НАМ України, надасть можливість брати участь в розробці та реалізації регіональних творчих, наукових, соціальних, економічних та інших проектів і програм, впроваджувати їх результати у наукову і методичну роботу НАМ України.

comments powered by HyperComments