Як у Львові відзначають Міжнародний день інваліда (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 7 грудня 2015, 13:22
У Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької відбулося урочисте відзначення Міжнародного дня інвалідів.
Як у Львові відзначають Міжнародний день інваліда (ФОТО)

Сьогодні, 7 грудня, у Львівському національному академічному театрі ім. М.Заньковецької відбулася урочиста академія та фестиваль творчості людей з інвалідністю.

У залі театру зібралось разом більше п`яти сотень людей з особливими потребами, які попри складі умови життя не складають рук і продовжують вести активний спосіб життя.

Привітати людей з особливими потребами прийшли представники місцевої влади, зокрема, мер Львова Андрій Садовий: "В цьому залі зібралися люди, які вміють розсувати стіни, які мають настільки велике серце, що любов від цього серця обігріває десятки, сотні, тисячі людей. Для мене велика честь сьогодні бути разом з вами".

Також на сцену для привітань та вручення відзнак піднявся й губернатор Львіської області Олег Синютка: "Я дуже не люблю слово "інвалід". Тут немає інвалідів, є люди з особливими потребами. Останні роки зробили нас сильнішими до болю. І  дуже велика проблема нашого суспільства полягає у тому, що ця відчуженість до болю заполоняє все більше людей, а це несправедливо".

Завершення урочистої частини плавно перейшло у концерт, де дорослі та діти з особливими потребами продемонстрували свою творчість присутнім у залі. 

 

comments powered by HyperComments