У львівському "Карітасі" пройшла виставка-ярмарок "Веселе рукоділля" (ФОТО)

Четвер, 3 грудня 2015, 17:06
Сьогодні, у львівському "Карітасі" організували благодійний ярмарок на користь соціально незахищених та самотніх літніх людей.
У львівському "Карітасі" пройшла виставка-ярмарок "Веселе рукоділля" (ФОТО)

Сьогодні, 3 грудня, у "Центрі соціальної допомоги" Благодійного фонду "Карітас-Львів УГКЦ"  відбулась виставка-ярмарок "Веселе рукоділля".

Мета заходу - соціалізація людей похилого віку, які на старості років опинились на самоті або ж живуть у неналежних умовах. Організація опікується такими людьми вже давно, але внести у їхнє часопроведення рукоділля - новинка.

"Зазвичай до нас приходять освічені люди похилого віку, у яких життя склалось так, що на старості років вони залишились одні або ж проживають у незадовільних умовах. Тут вони спілкуються між собою, мають змогу відволіктись від турбот і проблем. Минулого року ми запропонували владі міста організувати майстер-класи для реалізації творчого потенціалу похилих людей і от влада відкликнулась. Ми провели ряд майстер-класів, результати яких можна зараз побачити на ярмарку", - розповіла "Справжній Варті" волонтер проекту соціального центру "Карітас" Надія Гуц.

А подивитись на ярмарку й справді є на що: ляльки-мотанки, новорічні прикраси у стилі декупаж, патріотичні та святкові листівки, браслети, картини, в`язані речі, вироби з бісеру... Усі виручені кошти з яких буде спрямовано на розвиток даного соціального напрямку.

Окрім виставки-ярмарку бабусі та дідусі підготували справжню концертну програму з декламацією віршів та співами. Тож і справді, навіть коли "тобі за ...ят" це не привід, аби складати руки, адже цими руками можна творити справжню красу.   

 

 
comments powered by HyperComments