Простір довкола ЛОДА з самого ранку заполонили розлючені перевізники (ФОТО)

Назарій Юськів  |  Четвер, 3 грудня 2015, 11:21
3 грудня кілька сотень мітингувальників зібрались разом, аби звернути увагу влади на несправедливі рішення.
Простір довкола ЛОДА з самого ранку заполонили розлючені перевізники (ФОТО)

Сьогодні вранці біля Львівської ОДА  зібралось декілька сотень мітингувальників, а також близько двох десятків маршрутних автобусів. Люди прийшли до стін адміністрації вимагати справедливих рішень.

Справа у тому, що львівська влада скоротила міжміські маршрути стрийського напрямку: тепер вони мали б їздити лише до АС-1, що на вул. Стрийській. До цього часу більшість із них мало кінцеву зупинку на Головному залізничному вокзалі.

Аби висловити своє невдоволення під ЛОДА зібрались не лише перевізники, а й мешканці гірських районі області, яким просто не вигідно через такі нововведення оплачувати окрім міжміської ще й міську маршрутку. 

Перевізники ж у свою чергу заявляють, що ситуація, яка склалась, стосується далеко не всіх маршрутів згаданого напрямку: "Відбуваються масові перевірки перевізників стрийського напрямку, які курсують до Стрия, Моршина, Сколе. Адміністрація  хоче вивести усіх перевізників на АС-1 на вул. Стрийській. Вони лише кажуть, що всіх, а насправді переїздить лише частина перевізників. Інші перевізники, які дублюють ці маршрути, продовжують курсувати на Головний залізничний вокзал. І на них чомусь ЛОДА жодним чином не впливає", - розповів голова Львівської обласної асоціації перевізників автомобільного транспорту Ярослав Порада.

Вимоги мітингувальників чіткі й доволі логічні: або хай переїздять всі маршрути стрийського напрямку, або нехай все залишається як є, адже таке рішення влади ставить перевізників та пасажирів у нерівні умови. 

"Перевізники і люди хочуть, аби все залишилось як було: частина автобусів доїжджала до Стрийського вокзалу, частина доїжджала до Залізничного вокзалу, а ще частина до Приміського. У центр за день їхало автобуси три, а мотивується рішення тим, що це задля розвантаження центральної частини міста. Одним перевізникам дають Залізничний вокзал, бо кажуть, що це курортна зона (мова про Моршин, Трускавець, Східницю, - прим. ред.), а от те, що Сколівський район - це теж курортна зона всі чомусь мовчать, а є відповідна постанова Кабінету Міністрів", - запевнив колишній начальник управління транспорту та зв`зку ЛОДА, а нині громадський діяч Володимир Гарбуз.

 Намагання губернатора Львівщини Олега Синютки погасити конфлікт діалогом й пошуком компромісів поки не ефективні: народ вимагає прийняття рішень, адже обіцянки про рівні умови для всіх люди вже чули, тепер вимагають конкретних дій. 

 

 

 

comments powered by HyperComments