У другу річницю Революції Гідності львів`яни провели екуменічну молитву та віче (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 21 листопада 2015, 16:15
21 листопада декілька сотень львів`ян зібрались біля пам`ятника Тарасові Шевченку, аби пам`янути новітніх Героїв.
У другу річницю Революції Гідності львів`яни провели екуменічну молитву та віче (ФОТО)

Сьогодні, 21 листопада, минає рівно два роки з кривавих події у Києві, які дали поштовх до початку Революції Гідності, у якій поклали голови сотні справжній українських громадян. 

По всій Україні люди виходять на площі своїх міст, аби пам`янути тих, кого вже з нами нема, та згадати, якою була та пізня осінь та зима два роки тому. 

У Львові на площі біля пам`ятника Тарасові Шевченку відбулась спільна екуменічна молитва за Небесну Сотню та бійців, які віддали своє життя у ході бойових дій на Сході країни.

Помолившись, було проведено міське віче за участю не лише духовенства та можновладців, а й громадських організацій та пересічних львів`ян та гостей міста.

У рамках заходу дорослі та малі мали змогу написати листа солдатові та фронт, переглянути світлини вже історичних подій Майдану, а також поспілкуватись із його учасниками.

"Прийшла сюди сьогодні й ніби не було тих два роки: погода така ж, хлопці у балаклавах, усюди синьо-жовті стрічки й дух свободи у повітрі... Лише багато українських душ нині тут не дорахуєшся...", - зі щемом розповідає учасниця віче львів`янка Оксана.

Увечері відзначення початку Революції Гідності буде продовжено масовим автопробігом та переглядом кінострічки. 

comments powered by HyperComments