Канадські лікарі передали українським військовим 1700 аптечок

Валерій Шмаков  |  Середа, 11 листопада 2015, 12:16
Канадські військові медичні інструктори, які зараз навчають українських військовослужбовців на Яворівському полігоні надавати медичну допомогу, передали своїм українським колегам 1700 сучасних аптечок.
Канадські лікарі передали українським військовим 1700 аптечок

Аптечка, вартістю 175 канадських доларів була зібрана канадськими військовими лікарями спеціально для українських Збройних сил.

Як зауважив майор Збройних сил Канади Аарон Мінклей (Aaron Minkley), аптечка складена так, аби боєць міг за перші десять хвилин надати домедичну допомогу собі або своєму товаришеві.

За його словами, під час тренувань найбільшу увагу приділяється зупинці кровотечі, адже найперша причина смерті від поранення - втрата крові.

 «Наприклад, коли поранений солдат перебуває під обстрілом, то потрібно вміти накласти джгут менше, ніж за сорок секунд. Тактичний джгут зручний тим, що боєць може накласти його сам. Якщо ж поранення в такому місті, де джгут накладати не можна, є інші засоби, які зупиняють кровотечу – перев’язочний бандаж чи давляча пов’язка», - говорить Мінклей.

Окрім цього, українських бійців навчають відновлювати прохідність дихальних шляхів, накладати шини, та евакуйовувати поранених з поля бою.

Як розповів Аарон Мінклей, в канадській армії найбільше зосереджують увагу на підготовці рядових бійців, після якої будь-який солдат може надати допомогу в бойових умовах. Оскільки грамотне надання допомоги впродовж перших десяти хвилин після поранення суттєво збільшує шанси врятувати життя.

У свою чергу, фельдшер медичної служби 30-ої окремої механізованої бригади, старший сержант Олег Брацюк зазначив, що переважна більшість поранень, які отримують українські військовослужбовці в зоні АТО, це мінно-вибухові травми. За його словами, ці аптечки, які нам передали канадійці, найбільше пристосовані до таких поранень.

«На початковій фазі конфлікту на Сході України більше спостерігалися вогнепальні поранення. А на теперішній стадії – поранення від мін. Так само я спостерігав в Афганістані. Спочатку – це були вогнепальні поранення. А надалі – від мін», - додав Аарон Мінклей.

comments powered by HyperComments