У Львові триває соціально-мистецький проект "Торкаючись, бачу" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 4 листопада 2015, 17:59
У приміщенні Львівського палацу мистецтв презентували виставку "Торкаючись, бачу. Великі українці".
У Львові триває соціально-мистецький проект "Торкаючись, бачу" (ФОТО)

У приміщенні Львівського палацу мистецтв можна познайомитись із першим масштабним соціально-мистецьким проектом "Торкаючись, бачу", який спрямований не лише на повносправного глядача, а й на незрячу аудиторію. 

Експозиція складається з 12 скульптур величних українців. Серед них Тарас Шевченко, Іван Франко, Андрей Шептицький, Георгій Гонгадзе, Марія Заньковецька, Сергій Нігоян. До кожного експонату прикріплено таблицю з відповідною інформацією шрифтом Брайля та аудіозапис.

Цікаво, що начитують цікаві факти з життя великих українців наші сучасники, також відомі українці. Зокрема, Святослав Вакарчук, Тіна Кароль, Олександр Пономарьов, Алла Кудлай, Павло Табаков та інші. 

Кожен з представлених бюстів освітлений іншим кольором, що створює ефект сучасної поп-інсталяції. Без спеціального освітлення погруддя також мають такий же колір. Надавали кольору "великим українцям" юнаки та дівчата із вадами мови та слуху.

Переглянути  "Торкаючись, бачу. Великі українці" у Львові модна до 8 листопада. Саме у цей день виставка помандрує Україною, відвідуючи великі та малі міста. Завершитись турне проекту має у Києві. 

comments powered by HyperComments