У Львові презентували львівсько-шяуляйську виставку (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 1 листопада 2015, 16:34
30 жовтня у Львівському історичному музеї відкрилась знакова експозиція.
У Львові презентували львівсько-шяуляйську виставку (ФОТО)

Сьогодні, 30 жовтня, у приміщенні Львівського історичного музею розпочалась виставка, яка відкриває глядачам героїчні сторінки боротьби під час Січневого Повстання 1863 року. 

Реалізація проекту - результат клопотань львівських та шяуляйських працівників культури, які вперше показують національно-визвольне повстання, що охопило Королівство Польське, Литву, частково Білорусь та Правобережну Україну з невідомих раніше ракурсів. 

Спільна виставка складається з двох експозицій: оригінальних предметів на тему Січневого повстання 1863 року з фондів Львівського історичного музею і мобільної виставки Музею "Аушрос" (м. Шяуляй, Литва) "Повстання 1863 р.: обличчя, імена, історії", яка була створена до 150-річчя повстання. 

"З метою вшанування 150 річниці Повстання наш Музей згуртував мезеї Польщі та Білорусі до організації спільної виставки, видання альбому. На заклик відповіло 24 музеї з трьох країн. На підставі пам`яток цих музеїв була підготована виставка, частину якої ми представили у Львівському історичному музеї. Виставка підкресює поруч із польським внесок литовського та інших народів у спільну боротьбу", - зазначила заступник директора Шяуляйського музею "Аушрос" Віргінія Шюкщєне. 

comments powered by HyperComments