На вул. Городоцькій відкриють тимчасову автостанцію

Валерій Шмаков  |  Четвер, 27 серпня 2015, 01:10
Виконком Львівської міської ради надав згоду на відкриття тимчасової автостанції «Західної» на вул. Городоцькій, 359.
На вул. Городоцькій відкриють тимчасову автостанцію

Таке рішення було прийняте з метою розвантажити автобусний потік на площі Двірцевій, перед залізничним вокзалом, а відправляти маршрутки із західного напрямку на автовокзал на вул.Стрийській недоцільно.

Автостанція «Західна» обслуговуватиме автобусні маршрути Городоцького, Мостиського, Самбірського, Старосамбірського та Турківського напрямків. Відтак, ці маршрутки не їхатимуть до головного залізничного вокзалу, як було раніше.

Нагадаємо, сесією міськради оголошено інвестиційний конкурс на будівництво 2 автостанцій. Зараз триває робота конкурсної комісії. Відтак, тимчасова автостанція працюватиме до моменту доки переможець конкурсу не збудує нову, постійну автостанцію. На думку міського голови Львова Андрія Садового, її будівництво займе приблизно рік часу.

Як відомо, нещодавно на Стрийському автовокзалі у Львові відкрили диспетчерський центр з контролю за міжміськими та приміськими маршрутами, де на моніторі відображається рух пасажирського автотранспорту, обладнаного GPS-навігаторами. Таким чином здійснюватиметься контроль наявності автобусів на рейсі, дотримання ними графіку руху та маршруту.

Окрім цього, планується, що незабаром пасажири зможуть відслідковувати рух маршруток з допомогою спеціальної програми на айфоні чи планшеті.

 
comments powered by HyperComments