Майже половина шахраїв на Львівщині - переселенці зі Сходу

Юлія Субота  |  Понеділок, 20 липня 2015, 20:33
Протягом поточного року у Львові та області суттєво зросла кількість шахраїв. Статистика свідчить, що спричинились до цього не лише місцеві.
Майже половина шахраїв на Львівщині - переселенці зі Сходу

Протягом 2015 року на Львівщині суттєво зросла кількість шахрайств, про що свідчать дані ГУМВС України у Львівській області. З початку року правоохоронці встигли розкрити 317 таких випадків та встановили особу більше 300 порушників.

Що цікаво, майже половину злочинців (40%) представляють собою особи, які тимчасово чи на постійній основі переїхали до Львова із зони АТО. Слідом за переселенцями (30%) у невтішній статистиці йдуть колишні в`язні.

 "Жертвою шахрая може стати будь-хто – від бабусі, котра віддала останні гроші за внука, котрий нібито збив людину, до успішного банку, термінали якого регулярно «чистять» зловмисники. Ефективно боротись з шахрайствами можна лише у тісній співпраці правоохоронців з громадянами, в іншому випадку шанси подолати цей вид злочинності невисокі", - наголошує начальник управління карного розшуку ГУМВС України у Львівській області майор міліції Микола Гладюк.

 Додамо, що протягом всього 2014 правоохоронці зафіксували 1180 схожих випадків, у той час протягом шести місяці 
 
У 2015 році правоохоронці Львівщини вже зафіксували 1850 таких правопорушень, в той час як торік було 1180 схожих випадків.
comments powered by HyperComments