У Львові відкрили Меморіальну таблицю пам’яті Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 3 липня 2015, 10:55
3 липня в новому корпусі УКУ відкрили Меморіальну таблицю.
У Львові відкрили Меморіальну таблицю пам’яті Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника (ФОТО)

Сьогодні, 3 липня, у Львові пройшли заходи по вшануванню пам`яті  Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника. Зокрема, в Українському католицькому університеті пройшло урочисте відкриття Меморіальної дошки Богданові Сольчанику.

Богдан працював тут викладачем до останнього, аж поки поклик серця не завів його до Києва, де його й зустріла ворожа куля снайпера, а Героєві було тільки 28.

Прийти та вшанувати пам`ять Богдана зібралось чимало знайомих, колег та родичів, яким досі не віриться в те, що Його вже немає. Честь відкрити таблицю світові мав Зіновій Сольчаник, батько Героя.

На урочистому  відкритті до присутніх звернувся ректор УКУ о. д-р Богдан Прах, який у своїй короткій промові зазначив, що місце та час відкриття Меморіальної таблиці обрано не випадково: тепер кожен місцевий чи закордонний відвідувач вишу (а їх чимало)  матиме перед очима наглядний приклад того, що буває, коли стоїш за свою країну та волю до кінця. Особливо це нагадування, сподівається пан ректор, буде дієвим для високопосадовців, які мають відповідати за свої дії перед народом. 

Завтра ж у Католицькому університеті випускний вечір, тож викладачі та студенти, чимало з яких особисто знали та поважали Богдана Сольчаника, зможуть ще раз згадати яким він був, читаючи зворушливі рядки на таблиці. 

 

 

comments powered by HyperComments