Броніслав Коморовський став почесним доктором Львівського університету (ФОТО)

Четвер, 2 липня 2015, 16:15
Сьогодні, 2 липня Президент Польщі Броніслав Коморовський отримав диплом почесного доктора Львівського наіонального університету імені Івана Франка.
Броніслав Коморовський став почесним доктором Львівського університету (ФОТО)

З нагоди цього, в львівському університеті відбулося урочисте засідання Вченої ради, на якому зібралися почесні доктори, професори, представники дипломатичного корпусу, духовенства, студенти та викладачі навчальних закладів Львова.

Несподівано для всіх на засідання Вченої ради завітав Президент України Петро Порошенко, який сьогодні прибув з робочим візитом до Львова.

Диплом Почесного доктора (Doctor Honoris Causa) ЛНУ ім. І.Франка президенту Польщі Броніславу Коморовському вручив ректор ЛНУ ім. І.Франка Володимир Мельник. А представив його до нагороди завідувач кафедри міжнародних відносин та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі (2010–2014 роки) Маркіян Мальський.

Почесне звання Броніславу Коморовському присвоєно «за особистий внесок в розвиток українсько-польських відносин, організацію міжнародної підтримки інтеграції України до Європи, за сприяння польсько-українській співпраці у галузях науки, освіти і культури». Зазначимо, титул  почесного доктора вважається найвищим в університеті.

Глава держави привітав Президента Польщі з відзнакою. «Хотів би першим привітати великого друга України і мого особистого друга, людину, яка зробила величезний внесок у розвиток українсько-польських відносин, яка була і залишається потужним адвокатом українських інтересів в Європейському Союзі», - зазначив Петро Порошенко.

За словами Президента, українсько-польські відносини перебувають на дуже високому рівні.

Президент Польщі подякував за відзнаку і зазначив, що отримання польським Президентом звання почесного доктора в українському університеті є ознакою добрих українсько-польських відносин.

 
comments powered by HyperComments