Свято музики чи шоу з рук окупанта? У Львові стартував Alfa Jazz Fest (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 25 червня 2015, 22:48
Сьогодні, 25 червня у Львові відбулося відкриття найбільшого джазового фестивалю Alfa Jazz Fest, що цього року вп'яте збирає кращих джазових музикантів з різних країн.
Свято музики чи шоу з рук окупанта? У Львові стартував Alfa Jazz Fest (ФОТО)

Перший день Альфа Джаз Фесту на Площі Ринок розпочав найбільший джазовий оркестр України Lviv Jazz Orchestra. Щоправда, вони виступали лише в «оптимальному» складі, оскільки сцена просто не вміщає найбільший джазовий оркестр Східної Європи. Погода ані трохи не злякала любителів джазу, які ще до початку концерту зайняли місця поруч зі сценою та у навколишніх кав’ярнях.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також сьогодні Площу Ринок наповнював неймовірними джазовими ритмами найпопулярніший джазовий оркестр України Dennis Adu Big Band. Закрив перший день фестивалю молода зірка англійського сучасного джазу Anthony Strong (Ентоні Стронг).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фестиваль триватиме протягом 25 — 29 червня і  відбуватиметься на трьох сценах. На концерти, що проходитимуть на пл. Ринок та на площі біля Палацу Потоцьких — вхід вільний. За вхід на концерти хедлайнерів фестивалю, які виступатимуть на сцені ім. Едді Рознера в Парку культури імені Богдана Хмельницького, доведеться заплатити за квиток.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед хедлайнерів фестивалю цього річ буде відома джазова піаністка та композитор Хіромі з Японії. Також тут очікують легендарного американського джазового піаніста і композитора Хербі Хенкока. Окрім цього на головній сцені Alfa Jazz Fest виступить супергрупа Mike Stern / Bill Evans Band. Лідерами цього колективу є знамениті музиканти - гітарист Майк Стерн і саксофоніст Білл Еванс.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Окрім концертів гостей фестивалю чекає насичена програма цікавих заходів, таких, як майстер-класи зірок джазу, джем-сейшени музикантів та конкурс вуличної музики Street Music by Alfa Jazz. А один із корифеїв українського джазового руху Леонід Гольдштейн проведе в рамках фестивалю серію кінопоказів. Тележурналіст та автор унікальної телепрограми «35 хвилин джазу» представить гостям фестивалю декілька раритетів зі своєї колекції джазового відео. Кожен з трьох запланованих показів буде присвячений легендам джазу та блюзу – Еллі Фітцджеральд (Ella Fitzgerald), Мадді Вотерсу (Muddy Waters) та Чарлі Паркеру (Charlie Parker). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водночас фестиваль Alfa Jazz Fest, ще задовго до старту викликав чимало обурень у львів’ян через те, що музичне дійство фінансує російський «Альфа банк». Активісти «Економічного бойкотного руху», які мало не зірвали виступи минулого року, заявили, що не допустять проведення фестивалю, якщо організатори не приберуть рекламу «Альфа-банку».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Окрім цього координатор бойкотного руху Олег Радик вимагає від організаторів звіту за 250 тис грн, які представники банку обіцяли передати дітям, які постраждалих під час АТО. За його словами, банкіри так і не виділили коштів.

Також цікаво, що серед партнерів фестивалю є скандально-відома газета «Вєсті», яку СБУ звинуватила в підтримці сепаратизму.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Тим часом, як повідомив координатор спільноти «Варта1» Ігор Зінкевич, сьогодні в міліцію надійшло шість повідомлень про замінування шести відділень «Альфа-банку» у Львові. Коментуючи ситуацію у фейсбуці, львів’яни висувають версії  що «замінування» відділень «Альфа-банку» може бути пов’язане саме із стартом фестивалю «Alfa Jazz Fest».

comments powered by HyperComments