У Львові під Ратушею розгорівся конфлікт між мітигнувальниками (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 15 червня 2015, 12:17
Анонсований мирний мітинг ледь не завершився побоїщем.
У Львові під Ратушею розгорівся конфлікт між мітигнувальниками (ФОТО)

Сьогодні, 15 червня, у центрі міста, перед входом у Ратушу кілька десятків активістів вийшли на анонсований мирний мітинг "Пам’ятнику – так! Руйнуванню скверу – ні!"( за встановлення пам`ятника Шептицькому без перенесення дороги) , до якого приєднались противники цієї ідеї.

А розпочалось все із того, що активісти ГО "Врятуй сквер Св. Юра", які подали заявку на проведення мітингу, принесли гілки і планували влаштувати інсталяцію та передати звернення міському голові Львова, головному архітектору міста Юліану Чаплінському та депутатам ЛМР, проте, хід подій був геть іншим. 

Завадити проведенню мирного мітингу прийшли представники організації християнських профспілок "Воля", які звинуватили перших у саботажі та назвали  "ставлениками Москви".

Після таких заяв обидва мітинги злились у один великий, який швидше нагадував низькосортний базар, аніж висловлення власних думок: учасники дійства кричали, штовхались, подекуди махали кулаками й ображали одне одного, а з боку влади всіх їх чекав ігнор.

Після агресивних спроб "релігійної громади" зірвати мітинг та перекричати всіх, вони раптово відійшли в сторону, аби "помолитись за Україну і мир".

Чи відреагує керівництво міста на думку своїх громадян - наразі невідомо. Станом на сьогодні головний архітектор міста Юліан Чаплінський заявив про те, що всі відповідні рішення щодо встановлення пам`ятника митрополиту Шептицькому вже ухвалено, так само як і щодо благоустрою згаданої території.

 

 
comments powered by HyperComments