У Львові розпочалась виставка видатних скульпторів: Пінзеля та Пфістера (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 28 травня 2015, 23:14
Львів`янам пропонують переглянути роботи двох геніїв українського бароко.
У Львові розпочалась виставка видатних скульпторів: Пінзеля та Пфістера (ФОТО)

Сьогодні, 28 травня, у приміщенні Музею скульптури Іоана Пінзеля розпочалась експозиція скульптур Пінзеля та Пфістера. Витоки і апогеї українського бароко. 

До уваги публіки пропонуються колекції скульптур двох геніальних майстрів із фондів Львівської галереї мистецтв та інших музеїв України. Якщо Пінзеля вже не треба окремо представляти, то Іоан Пфістер, попри свою талановитість та значимість, не такий відомий широкому загалу.

Саме тому організатори виставки прийняли рішення об`єднати двох великих митців, аби люди більше знали та цінували свою культурну спадщину, яка є гідною світового рівня.

Враховуючи те, що чимало робіт Пінзеля та Пфістера вмонтовані в архітектурні ансамблі різних міста та сіл країни, їх можна переглянути лише безпосередньо на місті, проте, вистачає і "натуральних" експонатів. 

Експозиція скульптур Пінзеля та Пфістера. Витоки і апогеї українського бароко триватиме у Львові до осені, далі, сподіваються працівники музею, влада таки виділить обіцяні кошти на ремонт приміщення музею й нарешті вдасться замінити перекриття, яке фактично руйнує історичну та культурну пам`ятку. 

 

comments powered by HyperComments