У Львові пройшла акція до Всесвітнього дня пам`яті померлих від СНІДу (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 15 травня 2015, 17:31
Небайдужі львів`яни провели інформаційну акцію на підтримку ВІЛ-інфікованих "Нуль дискримінації!"
У Львові пройшла акція до Всесвітнього дня пам`яті померлих від СНІДу (ФОТО)

Сьогодні, 15 травня, у центрі Львова спеціально до Всесвітнього дня пам`яті людей, які померли від СНІДу, пройшла інформаційна акція "Нуль дискримінації!", мета якої розповісти пересічним громадянам про дискримінацію хворих та її страшні наслідки.

У рамках акції ЛОВ ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ", учасники проекту RESPECT, громадські активіст та ВІЛ-позитивні люди роздавали перехожим символічне печиво у формі метелика з червоними крильцями та червоні стрічки, розмовляючи з львів`янами про проблему дискримінації.

Організаторка акції  "Нуль дискримінації" Ольга Конончук розповідає: "Основний меседж цієї акції полягає у тому, що ми просимо суспільство максимально знизити дискримінацію до ВІЛ-позитивних людей. Власне метелик символізує цю нульову дискримінацію, а червоний колір - пояснює причетність до ВІЛ-позитивних людей".

У рамках акції усі учасники пройшли ходою площею Ринок та проспектом Свободи, роздаючи символічне печиво та червоні стрічки перехожим. Більшість із цікавістю приймала подарунки та уважно слухала те, про що їм розповідають, хоча, були й такі, які почувши слова "ВІЛ" та "СНІД" розмахували руками та тікали геть.

ВІЛ-інфіковані, які приєднались до акції розповідали із власного досвіду страшні історії того, як їх не сприймає та цурається суспільство. Тож подібні акції справді дуже потрібні, адже таким чином збільшується можливість хворих людей вести активне соціальне життя. 

 

comments powered by HyperComments