Львівська влада планує заборонити масові заходи до 9 травня

Юлія Субота  |  Четвер, 7 травня 2015, 18:02
У місті побоюються провокацій.
Львівська влада планує заборонити масові заходи до 9 травня

Враховуючи нестабільну ситуацію у країні, особливо на Сході, Львівська міста рада обдумує можливі варіанти запобігання провокацій до Дня перемоги.

Поки чиновники готують звернення до суду про заборону масових заходів до 9 травня, активісти подають заявки на проведення масових акцій. Станом на сьогодні заявки на проведення масових заходів подали "Ідея нації" і Комітет ветеранів Львівщини, а також традиційні заходи, передбачені розпорядженням голови ОДА.

"Є закон, прийнятий і проголосований Верховною Радою України, про заборону комуністичної символіки, символіки неіснуючої держави. Але він не підписаний президентом і не набрав законної сили. Швидше за все, ми звертатимемося до суду. Яке рішення буде прийнято остаточно - я не знаю. Але працівники юридичного управління вже за наявними матеріалами готуються до цього", - заявила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич.
 
Попри те, що схожа практика запобігання заворушень не є новою, цьогоріч особливо важливо не допустити жодних сутичок та розхитати ситуацію у місті. 
 
 

 

 

 
comments powered by HyperComments