«Львівський лицар» за рік назбирав для війська 1,5 млн.грн (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Середа, 6 травня 2015, 23:07
Сьогодні, 6 травня у день Святого Юрія, волонтерська ініціатива «Львівський лицар» святкує іменини свого патрона - Юрія Змієборця.
«Львівський лицар» за рік назбирав для війська 1,5 млн.грн (ФОТО)

Львівський Лицар – це одна з багатьох волонтерських ініціатив, яка існує у місті Львові з липня 2014 року і займається збором коштів на обладнання для української армії.

«Є багато волонтерських груп, які допомагають армії уніформою чи харчами, але ми вибрали свій сегмент - це технічне оснащення – тепловізори, приціли, біноклі, засоби зв’язку.  Адже живучість бойового підрозділу залежить від обладнання, - наскільки швидко боєць може побачити ворога, прийняти оперативне рішення та знешкодити його», - каже координатор ГІ «Львівський лицар» Андрій Салюк.

Аби краще підібрати прилади для виконання тих чи інших бойових завдань волонтери Львівського Лицаря нерідко консультуються із військовими. Наприклад для розвідників індивідуально підбирають спеціальні біноклі та коліматорні приціли. Відтак у Львівському Лицарі закликають інших волонтерів не купувати неперевірені прилади, адже вони може не відповідати вимогам військових. Натомість радять звертатися за консультацією.

За словами Салюка, майже за рік діяльності Львівського Лицаря вдалося зібрали для армії понад півтора мільйона гривень. Підтвердження цього можна побачити на щиті Юрія Змієборця, де зображено своєрідний перелік придбаних речей. Це, наприклад, п'ять санітарних машин, десятки прицілів та GPS-навігаторів, декілька тепловізорів та далекомірів, радіостанції та генератори. Поряд, на синьо-жовтому стязі пришпилені шеврони батальйонів, які отримують посилки від волонтерів.

«Важливо на скільки вдалося зібрати до цього часу, а скільки ще зможемо. Бо люди втомилися, підприємства в регресії, а наша влада постійно заявляє, що на фронті все забезпечено, війни немає. Тож народ починає розслаблятися і не вірить, що наші вояки на фронті дуже потребують всього. Ми не раз наголошували, що чим краще озброєне наше військо, тим менша ймовірність великої війни. Слабка армія завжди провокує агресора. Тож гасло Львівського лицаря: «Війна стосується всіх, але перемога залежить від кожного», - говорить Андрій Салюк.

ГІ «Львівський лицар» збирає кошти щодня у себе в офісі на вулиці Коперніка, 40a у палаці Леона Сапеги.

comments powered by HyperComments