Віктор Морозов провів у Львові творчу зустріч (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 4 травня 2015, 20:16
У книгарні "Є" відбулась зустріч із відомим музикантом та перекладачем.
Віктор Морозов провів у Львові творчу зустріч (ФОТО)

Сьогодні, 4 травня, у приміщенні львівської книгарні "Є" пройшла творча зустріч із видатним українським перекладачем та музикантом Віктором Морозовим. Зустріч відбулась у рамках презентації книг "Видавництва Старого Лева": "Напівлихий" та "Напівдикий" Саллі Ґрін, які "заговорили" українською завдяки Морозову. 

З самого початку зустрічі пан Віктор зізнався, що не дуже розуміє як можна презентувати переклади та передав "перекладацьку" частину зустрічі модератору Катерині Міхаліциній.

Отож, серія книг Саллі Ґрін набула шаленої популярності та розповідає історію підлітка, який наділений магічним даром та не може визначитись білий чи чорний він маг. На долю героя випадає чимало випробувань, які захоплюють читача вже з перших сторінок і не відпускають аж до фіналу. "Напівлихий" та "Напівдикий" вже перекладено на понад сорок мов світу. 

Сам же автор україномовного тексту вирішив зосередитись на цікавих історіях з власного життя, зазначивши, що випадковостей у його житті не буває і вже якщо взявся перекладати текст, то він конче мусить бути цікавим, бо активна натура змушує швидко нудьгувати та закидати нецікаву роботу.

Людей у залі було повно: всім нетерпілось послухати пана Віктора, тим паче він прихопив із собою гітару, на якій зіграв задоволеній публіці кілька своїх пісень. Не забув згадати і про своїх найкращих друзів, які "викресталювали із нього людину": Олега Лишегу та Грицька Чубая, яких, на жаль, вже нема у живих. 

Попри те, що вже завтра Морозов сяде на літак і покине Україну, протягом всієї зустрічі відчувалась якась українська магія та непідробна щирість, притаманна хіба дітям. Пан Віктор, як голосом, так і словом, вміє влучно підкреслити головне, змусити задуматись чи реготати що є сили. 

comments powered by HyperComments