Через підняття цін у маршрутках львів'яни влаштують пасажирський страйк

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 14 квітня 2015, 16:59
Львівські активісти виступили проти анонсованого підвищення вартості проїзду в маршрутках. Тож завтра, 15 квітня, закликають львівян бойкотувати маршрутні таксі.
Через підняття цін у маршрутках львів'яни влаштують пасажирський страйк

Натомість, радять вийти з дому дещо раніше та пішки, ровером чи електротранспортом дістатись на роботу чи до місця навчання.

"Перевізники вже неодноразово підвищують вартість проїзду і мотивують це тим, що потрібно ремонтувати маршрутки, але ми бачимо на вулицях автобуси, в яких відлітають колеса, брудно і немає навіть поручнів. Кажуть, що якість послуг покращиться, але ми й далі їздимо в переповнених маршрутках, водії хамлять пасажирам і курять за кермом. Нас просто тримають за бидло, вважаючи, що у нас немає альтернативи. Львів’янам потрібно згуртуватися і дати адекватну відповідь цим маніпуляціям", - йдеться у зверненні.

За словами активістів, підрахувати скільки насправді заробляють перевізники можна із введенням електронного квитка. Також завдяки електронному квитку, водієві не доведеться працювати з готівкою, а це дозволить йому не відволікатися під час руху, що підвищить безпеку на дорозі.

"Проте, електронний квиток у мерії нам обіцяють на 2017 рік. На що саме потрібно стільки часу не зрозуміло", - кажуть активісти.

Долучатися до пасажирського страйку активісти закликають і водіїв легкових автівок, та по можливості підвозити львів'ян, які живуть далі від центру міста. Зокрема, в мережі фейсбук уже створена група "Підвезу, Львів!"

Окрім цього, схоже що страйк продовжиться як мінімум ще на день, оскільки, післязавтра, 16 квітня, у Львові пройде акція "Велосипедом на роботу", метою якої є популяризація двоколісного транспорту для щоденного використання.

comments powered by HyperComments