У Львові працівники лікарні позалегеневого туберкульозу виступили проти скорочень (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 26 березня 2015, 16:52
Сьогодні, 26 березня, колектив та пацієнти Львівської обласної лікарні позалегеневого туберкульозу вийшли на пікет під стіни Львівської ОДА. Вони виступають проти реорганізації їхнього закладу та вимагають не допустити скорочень робочих місць.
У Львові працівники лікарні позалегеневого туберкульозу виступили проти скорочень (ФОТО)

Як розповіла палатна медсестра фтизіогінекологічного відділення Віра Денько у закладі сьогодні працює 212 людей, є декілька відділень. Тут лежать хворі, які лікують туберкульоз геніталій, нирок та очей. Департамент охорони здоров’я пропонує об’єднати чотири поліклінічні відділення Львова у один заклад, місткістю у 50 ліжок, а штат скоротити.

Тож пікетувальники вимагають аби Львівська обласна лікарня позалегеневого туберкульозу збереглася в такому вигляді, якому вона є, а хворі мали право на лікування. За словами лікарів, згідно останніх статистичних даних випадки захворювання на туберкульоз  в Україні все частішають. 

Водночас, як зазначив керівник департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Богдан Чечотка, в департаменті лише вивчають можливі варіанти оптимізації діяльності лікарні.

«Я спілкувався з головою профкому, просив заспокоїти людей. Ми домовились, що в п’ятницю  зробимо збори колективу і порозмовляємо на цю тему», - сказав Чечотка.

За його словами, скорочення стосуватиметься лише адміністративної служби, господарської та бухгалтерської. Щодо лікарів і медсестер, то очільник департаменту запевнив, що скорочення їм не загрожує.

За його словами, реорганізація покликана скерувати всіх львівських пацієнтів у заклад на вул.Бой-Желенського 5, оскільки поліклінічні відділення знаходяться на окраїнах Львова. Окрім цього, реорганізація передбачає частковий перехід із стаціонарного лікування на амбулаторний консультативний прийом.

«Нажаль, у деяких відділеннях не лежить стільки хворих, як там написано. Стаціонаре лікування потрібне в тих об’ємах, в яких воно має бути, а не дописування історії хвороби. У Винниках по кістковому туберкульозу проліковано 450 чоловік, а по профілю – 20. Як можна отримувати заробітню плату кладучи непрофільних хворих і роблячи вигляд, що у них туберкульоз?», - каже Богдан Чечотка.

Медпрацівники у свою чергу відкидають такі звинувачення і пропонують голові департаменту самому проінспектувати усі відділення лікарні.

comments powered by HyperComments