Причиною смерті близько 68% померлих в Україні є хвороби серця, - кардіохірург

Валерій Шмаков  |  Середа, 18 березня 2015, 22:01
В рамках проекту «Як зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» на Львівщину приїхали головні фахівці з Національного інституту ім. М. Амосова, Інституту педіатрії, акушерства та гінекології.
Причиною смерті близько 68% померлих в Україні є хвороби серця, - кардіохірург

Зокрема, сьогодні у кардіохірургічному відділенні Львівської обласної клінічної лікарні проводив консультації пацієнтів головний кардіохірург МОЗ України Костянтин Руденко разом із колегами.

Фахівці високо оцінили рівень львівських кардіохірургів, однак відзначили проблему з відсутністю обладнання та витратних матеріалів. Зокрема, на базі обласної лікарні немає сучасного ангіографа.

За словами Руденка, лікарням потрібна підтримка держави, оскільки екстрена кардіологічна терапія повинна бути безкоштовною. Адже сьогодні, за словами лікарів, причиною смерті близько 68% померлих в Україні є саме хвороби серця та магістральних судин. Також по Україні високий рівень інфарктів, який сягає близько 50 тисяч щороку. Летальність при цьому становить 20-30%.

Окрім обласної клінічної лікарні столичні лікарі відвідають ще декілька лікувальних закладів у Львові та області. За результатами поїздок, фахівці нададуть свої рекомендації для Міністерства охорони здоров'я.

Довідка:

Всеукраїнський проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» стартував у вересні 2014 року у Черкасах. Упродовж останніх місяців 2014 року фахівці МОЗ вже відвідали 14 областей. Головною метою  проекту є донесення до громадян України інформації про те, що перше місце за смертністю посідають хвороби серця і магістральних судин.

comments powered by HyperComments