У Львові урочисто відзначили 150-річчя першого виконання Державного гімну (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 10 березня 2015, 14:47
10 березня на площі Ринок відбулось масове виконання гімну України.
У Львові урочисто відзначили 150-річчя першого виконання Державного гімну (ФОТО)

Сьогодні, 10 березня, у самому серці Львова на площі Ринок, відбулось масове виконання Державного Гімну України у рамках святкування 150-річчя від першого виконання твору.

До участі і дійстві долучились студентська та учнівська молодь міста, ректори вишів, громадські об`єднання, а також капелан Львівської міської ради. Також був присутній і мер Львова Андрій Садовий, який з імпровізованої сцени зазначив:

"Сьогодні ми всі живемо словами "душу і тіло ми положимо за нашу свободу". Ворог підступний, він у свій час корупціонував владу, розвалював армію, але не врахував одного слова – воля. Ніхто не зміг і не зможе побороти нашу волю. Слова гімну – це наш дороговказ. Я б хотів, щоб ми вчитались в кожне слово, кожен рядок: "а завзяття, праця щира свого ще докаже", - це те, чого нам бракує. Ми разом повинні збудувати країну, в якій хочеться жити", - сказав Садовий. 

Рішення щодо проведення масштабної акції було прийнято ще й тому, що саме цьогоріч виповнюється 200 років з дня народження творця музики гімну українського гімну Михайла Вербицького. 

Варто знати: Державним гімном є пісня "Ще не вмерла України і Слава, і Воля": слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького. Офіційна музична редакція ухвалена Верховною радою 15 січня 1992 року, текст гімну затверджено "Законом про Гімн України".

comments powered by HyperComments