Львівські феміністки вийшли на марш протесту

Юлія Субота  |  Понеділок, 9 березня 2015, 17:18
Марш пройшов під гаслом: "Права замість квітів".
Львівські феміністки вийшли на марш протесту

Замість традиційного відзначення Міжнародного жіночого дня, львівські феміністки органзізували марш протесту та вийшли на вулиці міста із транспорантами та плакатами із вимогами гендерної рівності.

Організаторами дійства стали активістки з громадської ініціативи "Феміністична майстерня". Одним із головних гасел маршу було гасло "Права замість квітів".

Не даремно активістки вирішили вийти на марш саме до 8 березня, адже традиції святкування цього свята є справді дещо спотвореними, а кількість саркастичних малюнків на цю тему у мережі підтверджує той факт, що сама ідея возвеличення жінки лише один день на рік є абсурдною, адже вже 9 березня жінка знову у частих випадках перетворюється на прибиральницею, кухарку, посудомийку тощо. 

"Ми, феміністки, боремося не лише за права жінок. Ми боремося проти суспільства, в якому існує дискримінація і насилля. Тому саме зараз є час подумати над тим, як вибудовувати стосунки, щоб визначати насилля ще в зародку", - розповіла активістка "Феміністичної майстерні". 
 
Цікаво, що на марш "Права замість квітів"  пересічні львів`яни та гості міста реагували по-різному: одні були окрилені ідеєю та підтримували жінок, інші ж вважали їхні дії недолугими. 
 

 

 

comments powered by HyperComments