У Львові пройде феміністичний марш

Юлія Субота  |  П'ятниця, 6 березня 2015, 22:31
Львів`янки відзначать Міжнародний жіночий день по-особливому.
У Львові пройде феміністичний марш

Замість звичних святкувань Міжнародного жіночого свята весни, 8 березня, львів`янки вирішили провести феміністичний марш "Права замість квітів". Організаторами дійства є громадська ініціатива "Феміністична майстерня".

"Початково Міжнародний жіночий день був днем протесту проти економічної та політичної дискримінації жінок. 8 березня 1857 року в Нью-Йорку відбулася демонстрація робітниць-текстильниць, які вимагали рівної з чоловіками заробітної плати, поліпшення умов праці та 10-годинного робочого дня (загальновідомий «марш порожніх каструль»). А в серпні 1910 року у Копенгагені понад 100 учасниць із 17 країн одностайно підтримали пропозицію Клари Цеткін щорічно 8 березня відзначати день солідарності жінок у боротьбі за повні політичні, економічні і соціальні права", - зазначають організаторки.
 
Щодо правих організацій, які минулоріч гостро відреагували на схожі акції, то вони обіцяють цього разу не втручатись у проведення феміністичного маршу. 
 
Загалом феміністичний марш у Львові проводитиметься вже втретє. Головна мета таких заходів - привернення уваги до пригнічення жіночих прав чоловіками у різних сферах життя та діяльності. А також донесення того, що жінкою бути не те що не соромно, але й почесно.
 

 

 
comments powered by HyperComments