Цього тижня у Львові перепоховають останки Івана Федорова

Юлія Субота  |  Понеділок, 15 грудня 2014, 21:58
18 грудня відбудеться перепоховання відомого книгодрукаря.
Цього тижня у Львові перепоховають останки Івана Федорова

Цього тижня, у четвер, 18 грудня, у Львові відбудеться перепоховання останків відомого першодрукаря Івана Федорова (він же Федорович). Церемонія пройде у приміщенні храму Святого Онуфрія, що на вулиці Богдана Хмельницького. 

Заходи розпочнуться о 10:00 з перевезення ракій з останками Івана Федоровича з приміщення музею мистецтва давньої української книги Львівської національної галереї мистецтв до храму Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Руська), де об 11:00 відбудеться панахида. 
 
О 12:00 пройде процесія з останками Івана Федоровича вулицями Львова за маршрутом: вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Насипна – пл. Вічева – вул. Чорноморська – пл. Старий Ринок – вул. Б. Хмельницького.
 
О 12:30 відбудеться чин панахиди у церкві монастиря Св. Онуфрія, після чого закладуть ракії з останками Івана Федоровича та пам’ятної капсули у стіну храму монастиря Св. Онуфрія.
 
Варто знати: Іван Федоров (Федорович) - вважається першим українським книгодрукарем, який ще 1574 року надрукував перший східнослов`янський посібник "Буквар".
comments powered by HyperComments