У Львові вимагали відміни мита на ввіз автомобілів для потреб АТО (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Середа, 3 грудня 2014, 16:25
Сьогодні, 3 грудня, під стінами Львівської митниці Державної фіскальної служби активісти провели пікет з вимогами зменшити мито на ввезення з-за кордону автомобілів, збільшити терміни їх транзиту та безперешкодного ввезення автівок на потреби АТО.
У Львові вимагали відміни мита на ввіз автомобілів для потреб АТО (ФОТО)

Як стверджують учасники акції, за рахунок високих мит та акцизних зборів на ввезення автомобілів українців змушують їздити на морально застарілих та небезпечних для життя автівках. Зокрема, такі машини як правило не мають елементарних засобів пасивної та активної безпеки та не проходять краш тести.

«Також в даний момент нашою платою за користування іноземними авто є 5-ти денний транзит. Це нікчемно мало і створює незручності та корки на кордоні. Звісно збільшення терміну транзиту призведе до падіння цін на ринку вживаних автомобілів, особливо в прикордонних областях. А це гроші, які люди втратять. Тому, компромісним рішенням буде збільшення термінів транзиту автомобілів до 14 днів», - кажуть активісти.

Окрім цього, за їхніми словами, в стислі терміни повинен бути сформований законопроект, який би передбачав безмитне ввезення автомобілів на потреби АТО

«Волонтери, які допомагають армії купують автомобілі для АТО за кордоном, адже немає змісту платити за машину в Україні у 3-5 рази більше, якщо в таких умовах термін служби автомобіля невеликий», - кажуть активісти.

Водночас, керівники Львівської митниці, які вийшли до пікетувальників зазначили, що питання зменшення чи збільшення мита не в їхній компетенції і порадили активістам викласти свої вимоги в офіційному листі або звернутись до нардепів, які можуть ініціювати зміни до законодавства.

«Ми можемо лише звернутися з цього приводу із листом до нашого столичного керівництва», - сказав перший заступник начальника Львівської митниці ДФС Олександр Марченко.

comments powered by HyperComments