Івана Федорова перепоховають у Львові

Юлія Субота  |  П'ятниця, 12 вересня 2014, 18:17
Тривають дослідження кісток ймовірно відомого книгодрукаря.
Івана Федорова перепоховають у Львові

Останки, які було знайдено у львівській церкві святого Онуфрія ще у 70-их роках минулого століття, які, ймовірно належать відомому книгодрукарю Івану Федорову (він же Федорович), нарешті перепоховають.

Проект дослідження кісток та ДНК-тести започаткував ще Борис Возницький, якого вже нема з нами, а лише тепер почата ним справа добігає кінця.

Згідно з дослідженнями та тестами, які ще тривають, польські науковці встановили, що у знайдених розкопках присутні останки не одної, а кількох осіб. Припускають, що частина кісток належить справжньому Федоровичу.

Як розповіла генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького, Лариса Возицька-Разнікова, усі роботи та тести польські колеги зголосились виконати абсолютно безкоштовно. 

Знайдені мощі будуть перепоховані у тому ж Онуфріївському монастирі, де й були знайдені більше сорока років тому. Усі роботи планується закінчити до грудня, аби до кінця року перепоховати останки та відновити надгробну плиту, яку було викрадено близько ста років тому.

comments powered by HyperComments