У Львові склали присягу курсанти-першокурсники Академії сухопутних військ (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Субота, 6 вересня 2014, 14:42
Сьогодні, 6 вересня, у Львові курсанти-першокурсники Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного урочисто склали Військову присягу на вірність українському народу.
У Львові склали присягу курсанти-першокурсники Академії сухопутних військ (ФОТО, ВІДЕО)

Перед лицем своїх побратимів та батьків близько 300 першокурсників заприсяглися бути вірними захисниками української держави, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності. Це юнаки та дівчата, які за результатами вступних іспитів були зараховані на навчання до Академії.

Благословив та освятив курсантів, що склали Військову присягу Єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії Української Греко-Католицької Церкви – Преосвященніший Владика Михаїл Колтун.

Особливе сьогоднішнє свято й тим, що серед курсантів першокурсників у строю стоять військовослужбовців, значна частина яких уже встигла зі зброєю в руках пройти  горнило війни і в ході АТО проявити мужність, героїзм та вірність військовій присязі. Дехто з них мають бойові поранення, а окремі відзначені високими державними нагородами.

Наприклад, за утримання під контролем летовища Луганського аеропорту у складі 80-ї окремої аеромобільної бригади нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня старший солдат служби за контрактом Андрій Козловський, орденом «За мужність» третього ступеня за успішно проведену операцію по зачистці міста Краматорськ також нагороджений сержант Андрій Слободянюк, за визволення міста Артемівськ керівництвом окремого полку спеціального призначення представлено до державної нагороди молодшого сержанта Артема Ломова.

Та й сьогодні серед тих, хто боронить Україну від агресора на Сході, численний загін офіцерів випускників Академії. Більше двадцяти випускників військового вишу до кінця виконали свій військовий обов’язок та до останнього подиху залишились вірними Військовій присязі, віддавши найдорожче – своє життя за Україну.

comments powered by HyperComments