Матері бійців АТО у Львові перекрили вулицю Стрийську та вимагають ротації (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 21 серпня 2014, 19:03
У Львові батьки та родичі вояків 80-ї аеромобільної бригади перекрили вулицю Стрийську та вимагають ротації для бійців, які воюють на Сході уже шість місяців.
Матері бійців АТО у Львові перекрили вулицю Стрийську та вимагають ротації (ФОТО, ВІДЕО)

Матері солдатів та офіцерів з самого ранку зібралися під контрольно-пропускним пунктом військової частини А 0284, а поперек прилеглої вулиці Стрийської  розклали бетонні блоки, відтак рух транспорту по ній заблокований. Також частина батьків десантників вирушила до Києва, де сьогодні провели зустріч із замісником Міністра оборони.

«Ми хочемо звернутися до нашого Президента з вимогою зробити нашим дітям ротацію і повністю заміну особового складу. Бо може він забув, що 80-та аеромобільна бригада взагалі існує. Бійці на передовій виснажені і за шість місяців жодного разу не були вдома. На сьогоднішній день у 80-ій бригаді є хлопці, які готові йти на заміну нашим дітям. Чому немає такого наказу? Скільки будуть наші хлопці з Львівської області йти їм на підмогу, а не на заміну?», - каже  Оксана, мати військовослужбовця, який знаходиться в зоні АТО.

Також батьки військових висловили протест проти запланованого параду військової техніки на День Незалежності. За їхніми словами, парад потрібно проводити після того, як буде одержана перемога у війні, а сьогодні новітня військова техніка потрібна на фронті.

«Цим парадом президент не підніме духу нашим дітям», - кажуть матері військових.

Відтак, матері записали відеозвернення до Президента України та поширять його у ЗМІ. Допомогти передати звернення до глави держави пообіцяв депутат Львівської обласної ради Ярослав Мудрий, який прибув на місце події.

За його словами, вимоги батьків цілком справедливі, адже їхні діти перебувають в зоні АТО найдовше.

«Вони вже навіть втратили страх, а це для бійця недобре. Навіть в Другу світову війну для солдатів давали відпочинок, бо коли солдат втрачає страх, він вже не боїться за своє життя та може з голими руками йти на танк, а це передбачає великі втрати. Тож хлопцям треба дати відпочити, вони мають приїхати до своїх родин і трошки забути про війну. А також побачити своїх друзів, знайомих і дівчат і зрозуміти, що їм ще є заради чого жити», - каже депутат.

Також за його словами, для цього потрібно унеможливити стримування третьої хвилі мобілізації.

«Якщо ми збільшимо контингент наших військ на Сході, то там не буде місця для сепаратистів», - додав Ярослав Мудрий.

comments powered by HyperComments