У центрі Львова без дозволу встановили нову фігуру (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 14 серпня 2014, 17:15
У місті тепер є ще одне місце для молитов.
У центрі Львова без дозволу встановили нову фігуру (ФОТО)

Вчора, 13 серпня, у центрі міста, на площі Марійській з`явилась нова скульптура релігійного характеру. Усе б нічого, якби сама статуя не була дещо дивного вигляду і не викликала багато питань.

Відразу по встановленню, мешканці міста обступили "Серце Христове" і почали молитву. Із розмов вдалось довідатись, що "сусідом" Матері Божої новий мешканець центру буде лише тимчасово, адже фігура привезена з Івано-Франківська, й існує для того, аби кочувати із міста до міста, створюючи осередок молитов у тому чи іншому місті.

Що цікаво, жодних дозволів та домовленостей з приводу встановлення нового об`єкта в історичній частині Львова не було, ані церква, ані Львівська міська рада не в курсі звідки фігура, для чого і скільки часу буде стояти у місті.

Жіночки, які прийшли помолитись до статуї, переконані, що простоїть фігура тут кілька тижнів, викличе чималий ажіотаж (віруючі молитимуться саме біля неї), а самі вони представились прихожанами Української греко-католицької церкви.

Достовірних відповідей на запитання про перевізників та ініціаторів немає, є лише версії тих же віруючих, які переконані, що мета встановлення дивакуватого пам`ятника у тому, аби у нашій країні панував мир та спокій.

Додамо, що через горе-фігуру у соціальних мережах вже розгорнулись цілі дискусії, а прості перехожі зупиняються біля нового мешканця площі, аби зробити фото на згадку. Хоча, більшість із них вважають об`єкт повним несмаком.

 

 
comments powered by HyperComments