ЗАХІД-2014: як це було (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 11 серпня 2014, 23:45
На Львівщині завершися шостий щорічний фестиваль ЗАХІД.
ЗАХІД-2014: як це було (ФОТО)

З п`ятниці, 8 серпня, по неділю, 10 серпня, у Родатичах, що неподалік Львова, відгримів шостий щорічний музичний фестиваль ЗАХІД, фестиваль, що об`єднує.

Організаторам цьогоріч вдалося поєднати у одному музичному дійстві чимало різнопланових гуртів та виконавців. На території фесту працювало одразу три сцени одночасно, тож кожен міг прийти і послухати ту музику, яка до вподоби саме йому.

Порівнюючи ЗАХІД-2014 із минулорічним, варто відзначити декілька моментів, які їх відрізняють.

Найперше - це збільшена у рази територія фестивалю та наявність трьох одночасно працюючих сцен. Також у порівнянні із минулим роком побільшало туалетів та душових кабін.

З`явилось також і офіційне покращене наметове містечко, проживання у якому було платне, зате там були світло, питна вода та охорона.

Щодо охорони, у порівнянні із минулим роком представників "бидлоохорони" поменшало, але окремі люди на пунктах пропуску до сцен й далі продовжували хамити та відверто знущатись над фестивальниками.

З власних спостережень й коментарів потерпілих та очевидців: вся справа у тому, що частина охорони пила та вживала наркотичні речовини просто "не відходячи від каси". Хлопцям, очевидно, ставало сумно, от вони й розважались як могли.

Цікавим також є той факт, що попри непогану організацію та усі заборони організаторів щодо пронесення на територію фестивалю міцних спиртних напоїв у скляній тарі, люди переливали незліченну кількість алкоголю у пластикові пляшки й готові віддати понад півтисячі гривень не за якісні гурти світового рівня, а аби влити у себе кількість міцних напоїв, які не випивають й за рік.

Прикро, що дуже часто саме такі люди ставали причиною поганого настрою адекватних фестивальників, які не вживають алкоголю, або ж знають свою міру.

Окремої уваги заслуговує й те, що попри важку політичну ситуацію на Сході нашої країни та численні втрати з боку українських вояків, намагання сільської ради скасувати дійство за два дні до його початку, фестиваль все ж відбувся, та чи не кожен артист зі сцени словесно, та завдяки своїй музиці, висловлював свою підтримку тим, хто на лінії вогню відстоює зараз нашу державу.

Своєрідним гаслом фестивалю можна назвати фразу "Без комплексів", адже чималий відсоток як дівчат так і хлопців поводив себе аж надто вільно та виклично. Це проявлялось не лише у кількості випитого алкоголю, а й словах та одязі, якого, часами, просто не було. Цікаво, що описаним людям було абсолютно комфортно та зручно, швидше це змушувало червоніти інших.

Кращими могли б бути й умови для журналістської роботи, адже більшість представників ЗМІ не мали доступу до технічної зони, де можна було б поспілкуватись із артистами чи зробити якісніші фото, адже кількість людей біля сцени фактично унеможливила це.

Також організаторам варто приділити більше уваги організації водопостачання для безкоштовного наметового містечка, адже "напоїти" близько 20 тисяч людей не так просто, а води катастрофічно не вистачало, фактично, її взагалі не було по пів доби, починаючи вже з другого дня.

Безумовно, порівнюючи із минулими роками, ЗАХІД-2014 виріс, не лише завдяки складу виконавців (рівень декотрих можна вважати світовим), але й дякуючи організації, яка була кращою, аніж у попередні роки.

Виконавці виходили на сцену згідно з розкладом, або ж із мінімальним запізненням, лише у третій день із невідомих причин виникла півторагодинна затримка на головній сцені.

Загалом, фестиваль залишив по собі приємну втому (встигнути на всі цікаві гурти на трьох сценах було чимось майже нереальним) та бажання наступного року знову відвідати ще більш продуманий та цікавий фестиваль, із сильними гуртами та комфортними умовами проживання на природі.

 

Фото: Назарій Фарш

 

 

 

 

comments powered by HyperComments