У Львові попрощалися із загиблим у зоні АТО Кирилом Андреєнком (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 7 серпня 2014, 19:15
Сьогодні Львів попрощався з Кирилом Андреєнком. Військовий загинув 29 липня під час проведення спеціальної операції в зоні проведення АТО.
У Львові попрощалися  із загиблим у зоні АТО Кирилом Андреєнком (ФОТО)

Заупокійна Літургія за загиблим Героєм пройшла в Гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла. Згодом похоронна процесія вирушила на Личаківський цвинтар, де Кирила поховали на полі почесних поховань №76.

Кирило Андреєнко був командиром групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціального призначення з окремого полку спеціального призначення сухопутних військ Збройних сил України.

Мер Львова Андрій Садовий зауважив, що кожного тижня доводиться ховати таких Героїв. 

«Як правило, ми ховаємо кращих. Вони приймають кулі на свої груди, захищаючи нас з вами, приймаючи смерть, щоб ми жили. Ми завжди будемо боргу. Кирило багато міг в житті зробити добрих справ. Ми повинні робити те, що він би міг зробити. Ми повинні бути разом з родиною. Вже нема сліз. Це є війна. І ніхто з нас не знає, що чекає нас завтра», - зазначив він.

Садовий наголосив, що правда на стороні України і закликав до єдності. 

«Ми мусимо бути разом, бо тільки разом ми переможемо. Слава новітньому Герою України Кирилу! Слава Україні!», - сказав він. 

Начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, генерал-лейтенант Павло Ткачук зазначив, що батькам завжди боляче хоронити своїх дітей і подякував батькам хлопця за виховання такого офіцера.

«Біль вашої втрати – також і наша біль», - наголосив він.

За словами генерала-лейтенанта, викладацький склад знає Кирила як розумного, толкового і дисциплінованого курсанта. 

За відгуками його бойових побратимів, Кирило був справжнім офіцером.

«На жаль, у життя нема правил. Сьогодні з життя йдуть найкращі. Кирило став на захист своєї батьківщини, своїх рідних, близьких і друзів, кожного з нас. Ми йому за це вдячні. Цей подвиг є зразком відваги та виховання майбутніх захисників батьківщини», - зауважив Ткачук. 

Він запропонував присвоїти навчальній роті, де навчався військовий, почесне звання імені капітана Андреєнка

Довідка:

Кирило Андреєнко народився 6 травня 1988 року в місті Чита (Росія).

Він закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у  2011 році за спеціалізацією "Управління діями підрозділів військової розвідки та спеціального призначення". Закінчив навчання з дипломом з відзнакою та золотою медаллю.

Був командиром роти спеціального призначення сухопутних військ Збройних сил України.

Кирила призвали через Красногвардійсько-Кіровський ОРВК м. Дніпропетровська.

Наказом Міністра оборони України від 18.06.2011 року № 588 його призначили на посаду командира групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціального призначення з окремого полку спеціального призначення сухопутних військ Збройних сил України (А0680 м. Кіровоград).

comments powered by HyperComments