Перший клас - перша тисяча гривень

Юлія Субота  |  Четвер, 7 серпня 2014, 12:50
З подорожчанням цін виросли витрати й на підготовку "першачків" до школи.
Перший клас - перша тисяча гривень

З подорожчанням життя у Львові, дорожчає і шкільне приладдя та форма, без яких неможливо уявити жодного "першачка". Отож, у порівнянні із минулим роком ціни на товари помітно зросли.

До прикладу, стандартна дівчача форма на ринках міста тепер коштує 500-600 гривень, в залежності від якості тканини та фасону. Для хлопчика аналогічне вбрання коштуватиме на 100 гривень дешевше. Звісно, є й дорожчі варіанти, пошиття на замовлення, елітні тканини тощо.

Цікаво, що цього року на прилавках значно поменшало дешевої та неякісної китайської  продукції, а шкільну форму за розумною ціною можна купити від українських виробників, здебільшого львівських та київських.

Ранці та сумки до школи обійдуться батькам від 70 до 400 гривень в середньому,  в залежності від розміру, фірми виробника та матеріалу.

Подорожчання торкнулось також і зошитів. Так, минулорічний варіант "бюджетного" найпростішого зошита для першокласників коштував 60 копійок, тепер же 80 копійок. Для учнів старших класів замість 2 гривень 50 копійок доведеться викласти щонайменше 3 гривні за штуку.

Тож, навіть при доволі скромних підрахунках, якщо дитина йде у школу, де необхідно носити форму, батькам доведеться викласти на підготовку дитини до школи не менше тисячі гривень.

comments powered by HyperComments