Зі Львова бійцям на Сході доставлятимуть адресні посилки (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 3 серпня 2014, 01:16
У Львові на Сихові (пр. Червоної Калини,109) відкрився третій Центр забезпечення українських військових. Інші два пункти діють у офісі Народної Самооборони на вул.Шота Руставелі, 2 та у Винниках на вул. Шевченка, 5. Сюди можна приносити речі, гроші, за які будуть закуплені бронежилети, каски, а також продукти для українських військовослужбовців.
Зі Львова бійцям на Сході доставлятимуть адресні посилки (ФОТО)

Центр забезпечення діє уже понад 3 місяці і за цей час передав військовим близько 110 тонн вантажу. Зібрану допомогу активісти постачають для 24-ої механізованої бригади, яка дислокується у місті Яворів, львівської 80-ої високомобільної десантної бригади та батальйону спецпризначення МВС «Львів»

Як зазначив керівник «Народної Самооборони Львівщини» Валерій Веремчук, основна ціль центру – забезпечити усім необхідним хлопців, які воюють на фронті проти озброєних до зубів терористів.

«Вчора бачив як бабуся, яка ледве ходить, несла банку огірків сюди в центр. Хто чим може тим і допомагає. Бо ми розуміємо, що перемога може бути тільки спільною. Тільки так, разом ми можемо реалізувати ідеали Майдану», - говорить Веремчук.

За словами активістів, найбільша необхідність в військових у продуктах. Так солдатам просять передавати консерви, згущене молоко, крупи і макарони, сіль та цукор, сухе печиво і шоколадні батончики.

«Особливо бракує питної води, тому кожні 10 днів ми стараємось відправляти вантажівки на базу АТО. Там вони перевантажуються в військові машини і під супроводом військових їдуть в зону військового конфлікту», - говорить Валерій Веремчук.

Не слід забувати і про засоби гігієни. Зокрема солдатам на передовій потрібні зубні пасти та щітки, шампуні, мило, станки для гоління, шкарпетки, нижня білизна, крем для взуття, батарейки, акумулятори AA. Для хлопців які палять необхідні цигарки.

Також при Центрі забезпечення військових діє адресна допомога у вигляді проекту «Пошта для солдата». Родичі можуть передати військовослужбовцю посилку, вказавши кому її доставити. Так, за словами Дмитра Добродомова, позавчора активісти уже передали 156 адресних посилок бійцям 24-ої механізованої бригади. При цьому активісти радять передавати харчі які не зіпсуються по дорозі та речі, які не розіб’ються.

«Така посилка  для солдата це можливо не настільки матеріально цінна та річ, як підтримка бойового духу. Вони морально стають сильнішими, коли отримують просто лист від незнайомої людини або дитячий малюнок. Це речі які надважливі», - каже Веремчук.

P.S. За словами активістів, сьогодні у зоні АТО катастрофічно бракує медиків. В першу чергу хірургів. Бо коли боєць поранений і поряд немає лікарні - це велика проблема. Адже евакуювати пораненого гвинтокрилом можна не завжди. Відтак, у центрі закликають зголошуватися лікарів-добровольців.

comments powered by HyperComments