«Обіцяльника Садового» під мерією зустрічало одразу декілька пікетів (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 31 липня 2014, 16:56
Сьогодні, 31 липня, під Львівську міськраду прийшло одразу три пікети. Відтак, зранку біля входу в Ратушу перебувало декілька сотень людей.
«Обіцяльника Садового» під мерією зустрічало одразу декілька пікетів (ФОТО)

Так, підприємці ринку «Санта Барбара» вимагали виділити їм ділянку під будівництво тимчасової споруди для ринку. За словами пікетувальників, через будівництво трамвайної лінії на Сихів міська влада пропонує перенести ринок на вул.Антонича, або ж на перехрестя вул. Монастрирського-Зубрівська.

«Проте, це «мертві зони», куди покупці ні підуть. Ми ж хотіли аби нам виділили ділянку на перехресті пр.Червоної Калини-Скрипника, і зробити там нормальний цивілізований ринок, а не той «шанхай», який маємо зараз. Проте в мерії нам кажуть, що на цій ділянці має бути бульвар. Та коли ми дізналися правовий статус цієї ділянки, вона виявилась вільною», - кажуть торговці.

 Окрім цього, пікетувальники вимагають у мерії попереднього фінансового звіту щодо будівництва трамвайної лінії на Сихів.

«Ми не проти трамваю, але громада міста хоче щоб у ЗМІ було оприлюднено скільки виділено грошей на трамвай. І хто нам буде компенсувати затрати від знесення нашого ринку? Ми ж вкладали в ці павільйони свої гроші», - кажуть торговці.

Окрім торговців з «Санта-Барбари» сьогодні під Львівську місьраду прийшли мами з дітьми у візочках. Вони вимагають відновлення дитячого садочка № 97 на вул. Дністерській, який досі перебуває у оренді в приватного підприємця. За їхніми словами, це єдиний дитячий садок на весь мікрорайон.

Проти незаконних забудов протестували і мешканці будинків на вулиці Сахарова. За словами людей на місці дитячого майданчика, що поблизу будинку № 70, планується будівництво багатоповерхівки. Відтак, мешканці Сахарова кажуть що скоро навіть не матимуть де гуляти з дітьми.

Також сьогодні біля входу в мерію провели пікет зоозахисники, які вимагали гуманного поводження із безпритульними тваринам у місті. Зокрема захисники тварин просили депутатів підтримати «Ухвалу про захист котів від жорстокого поводження».

Певний час пікетувальники скандували: «Обіцяльник Садовий, виходи до людей!», проте міський голова до них не вийшов. Тож учасники пікету зайшли в міськраду та піднялися до сесійної зали, вимагаючи надати їм слово.

comments powered by HyperComments