Вимагаючи припинити незаконні забудови львьвів’яни штурмували міськраду (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 24 липня 2014, 18:57
Сьогодні, 24 липня, мешканці вул. Караманського, Повітряна, Червоної Калини, Сахарова та Лазаренка вийшли на пікет під стіни мерії проти незаконних забудов у Львові.
Вимагаючи припинити незаконні забудови львьвів’яни штурмували міськраду (ФОТО, ВІДЕО)

За словами активістів, сьогодні міська влада видаючи дозволи на будівництво багатоповерхівок відбирає в львів’ян дитячі майданчики, прибудинкові території та зелені насадження.

Так, як розповідають пікетувальники, в зеленій зоні на вул. Сахарова 70 фірма-забудовник планує спорудити багатоповерхівку, проте думки мешканців вулиці ніхто не запитав.

«Нова багатоповерхівка постане на місці колишнього будинку санстанції Франківського району, який споруджений ще 48 років тому і вже дає тріщини. Тож ми ризикуємо залишитись без даху над головою. До того ж, поряд із територією будівництва знаходиться дитячий майданчик, на якому гуляють наші діти. Вчора забудовники намагалися загородитися від нас парканом, та ми їм не дали цього зробити і готові боротися з ними й надалі, - каже Пані Ліда, мешканка вул. Сахарова.

Як розповіли пікетувальники, аби не дати розпочати будівництво іноді люди залишаються чергувати на вулиці на всю ніч.

Про не менш кричущий випадок розповіла мешканка вул. Повітряної Олена Шульга. За її словами, міська влада дала дозвіл на спорудження 5-ти поверхового житлового будинку із магазинами та автостоянкою просто на території Левандівського парку, що на вул.Повітряній.

«Під будівництво з території парку відведено 6 соток землі. У забудовника вже навіть є дозвіл на зрізання 27 дерев. Проте думки мешканців ніхто не запитав. Ми про це дізналися коли територію вже обгородили. Тож будівництво може розпочатися в будь-який момент. Тож ми прийшли під міськраду щоб дізнатися, коли цей шматок землі був вилучений з парку», - каже Олена Шульга.

Ще перед початком пікету до активістів вийшов директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів, проте поспілкуватися йому вдалося лише з журналістами. За його словами, сьогодні, о 17.00 він планує провести зустріч із незадоволеними мешканцями та вислухати їхні проблеми.

Проте учасників пікету не задовольнила така відповідь і вони зайшли у міськраду та піднялися до кабінету Павліва, де вимагали пояснень, чому він видає дозволи на незаконне будівництво. У свою чергу, як запевняв Павлів, департамент містобудування дозволи на будівництво не видає, проте люди йому не вірили. Частина активістів навіть вимагала, щоб Павлів написав заяву на звільнення, проте він цього не зробив.

Після цього активісти пішли вимагати звільнення Павліва у міського голови Андрія Садового, проте той виявився у відпустці. Відтак, пікетувальників прийняв у сесійній залі перший заступник Садового Олег Синютка.

comments powered by HyperComments