Кросівки замість берців і халва замість снікерса: львівська гуманітарка для солдат на Сході

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 15 липня 2014, 23:19
У Львові біля пам’ятника Королю Данилу, на ринку «Шувар» та в супермаркеті «Рукавичка» триває збір гуманітарної допомоги для українських військових, які воюють в зоні АТО.
Кросівки замість берців і халва замість снікерса: львівська гуманітарка для солдат на Сході

Сьогодні було оголошено про збіг гумових чобіт, проте львів’яни несли харчі та гроші, на лікування поранених військовослужбовців. Як пояснює волонтер організації «Допоможи фронту» Любов Возняк, справа в тому, що гумаки не всюди можна купити, тож активісти на зібрані кошти докуповуватимуть їх самі.

Також, за її словами, сьогодні в спекотну погоду військовим потрібні кросівки, які волонтери планують збирати в четвер, 17 липня, під пам’ятником Королю Данилу з 17.00-19.00. Каже кросівки підійдуть будь-які, можна ношені, аби були міцні та цілі. Окрім цього, солдатам потрібні дощовики, карімати, спальники та намети.

Як розповів волонтер Володимир Муравський, організація «Допоможи фронту» збирає допомогу одразу для десяти військових частин. Тож у кожної частини свої запити.

«Наприклад, розвідники полюбляють брати з собою в вилазки пачки сухофруктів, які ми розфасовуємо із зібраних горіхів, родзинок, кураги та шоколаду. Минулого тижня ми передали їм 250 таких пакетів. Наступний збір сухофруктів буде в суботу, 19 липня», - розповідає Любов Возняк.

З поміж харчів у військових найбільша потреба в тушонці, згущеному молоці, печиві, макаронах та  консервованих фруктах. А замість російських снікерсів волонтери радять передавати солдатам батончики халви, які також є хорошими енергетиками.

Також солдати на передовій потребують господарського мила, яке використовується для особистої гігієни та прання одягу.  Також мильний розчин заживляє рани. В цей же час, активісти просять утриматися від передачі військовим пральних порошків, які містять фосфат. Адже випрана ними форма буде світитися у тепловізорі.

Окрім цього, для поранених військовослужбовців, які знаходяться у Центральному військовому клінічному госпіталі Західного оперативного командування сьогодні потрібні лейкопластир, рідке мило, зубна паста, вологі серветки, негазована вода, кефір, наволоки, простирадла, шорти, футболки, піна та станки для гоління. Повний перелік усіх необхідних речей можна знайти тут.

Проте, як зізнаються активісти, найважливіше для військових – це листи і малюнки дітей.

comments powered by HyperComments