"Вікна в минуле" відкрились у Львові (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 7 липня 2014, 12:55
У місті тепер діє арт-галерея під відкритим небом "Вікна в минуле".
"Вікна в минуле" відкрились у Львові (ФОТО)

5 липня у Львові в арт-кафе "Дзиґа" відбулась захоплююча презентація арт-галереї під відкритим небом "Вікна в минуле", яка дає унікальну можливість поринути у історичне минуле Львова.

Соціально-мистецький проект "Вікна в минуле", у якому взяли участь відомі художники з різних куточків країни. За підтримки першого українського пива ТМ "Львівське" львів’янам та гостям міста було презентовано незвичайну арт-галерею під відкритим небом. Авторські картини прикрасили кам’яниці у старому центрі славного Львова.

На урочистому відкриті був присутній перший заступник мера Львова, Віталій Синютка, який докладно розповів про те, як реагували мешканці будинків на те, що на їхніх фасадах тепер будуть "Вікна в минуле":  "Перше питання, яке вони поставили: скільки треба буде заплатити за ремонт фасаду? Коли дізнались, що проект меценатський і реставраційні роботи буде фінансувати Львівська пивоварня, здивувались. Проте, були дуже раді з цього, адже проект капіталізує вартість їхніх квартир: зображення на стінах тепер стануть обов`язковим атрибутом екскурсій по Львову", - запевнив віце-мер.

Загалом же, із появою таких проектів як цей, стає очевидним, що Львів стає вже не тільки культурною столицею України, а й ідеологічною. Дуже часто цікаві ідеї зароджуються за горнятком кави на кухні чи в кав`ярні, а потім це виливається у великий проект, наприклад, такий як цей.

Наприкінці Віталій Синютка пообіцяв, що це лише початок і місто чекає ще не один цікавий проект, який матиме на меті не лише розважальний фактор, а й пізнавальний.

Також варто відзначити і компетентність міської влади, яка за три дні з початку запуску проекту надіслала свої заувження та все було узгоджено у найшвидші терміни. Наскільки організаторам проекту відома ситуація у інших містах, зазвичай все відбувається не настільки шивдко.

comments powered by HyperComments