На Львівщині лише 5 незабруднених водойм

Юлія Субота  |  Четвер, 3 липня 2014, 18:56
Результати хімічних аналізів водойм міста невтішні.
На Львівщині лише 5 незабруднених водойм
Згідно з результатами хімічних аналізів у ІІ кварталі 2014 року, з 35 водойм Львова лише в 5 із них вміст забруднення не перевищує допустимої норми.
 
Такі невтішні результати оприлюднила нещодавно прес-служба Львівської міської ради за результатами аналізів, які провела КП "Адімінвстративно-технічне управління".
 
Ось перелік незабруднених водойм міста: потік "Голосківський" на вулиці Замарстинівській, 270;  потік "Клепарівський" на вулиці Винниця, 2; став на вулиці Стрийській, 15; став у парку "Снопківський" (нижня водойма); став на вул. Кульпарківській, 139.
 
А от перевищення гранично допустимих концентрацій забруднювальних речовин від 4 до 5 показників виявлено в 5 інших водоймах, а саме: потік "Кривчицький" (вул. Старознесенська, 28), потік "Білогорський" (вул. Широка), потік "Вулецький" (вул. Бойківська), потік "Скнилівок" у с. Скнилів, а також потік "Водяний" (вул. Авіаційна, 7). Для порівняння, у І кварталі 2014 року було зафіксовано 9 водойм з перевищенням допустимих концентрацій забруднювальних речовин від 4 до 5 показників, а не перевищували в 4.
 
У 13 ж водоймах працівники хімічної лабораторії виявили перевищення гранично допустимої концентрації  бруду. Загалом у міських водних об’єктах визначають наявність та вміст таких забруднювальних речовин: заліза, аміаку, нітратів, нітритів, фосфатів, хлоридів, сульфатів, завислих речовин, жирів, синтетичних поверхнево-активних речовин (СПАР), миючих засобів, легкоокислюваної органіки (БСК-5), а також нафтопродуктів.
comments powered by HyperComments